Nikad više kluba kao u Abramovichevoj eri: Procurio Pochettinov sastav Chelseaja za novu sezonu

Tri su nova imena

Nikad više kluba kao u Abramovichevoj eri: Procurio Pochettinov sastav Chelseaja za novu sezonu

Admin Čaušević
Teme:

Katastrofalna sezona 2022/23 za Chelsea vidjela je da je londonski klub imao trojicu različith menadžera. Thomas Tuchel, Graham Potter i Frank Lampard preuzeli su kormilo u različitim trenucima, ali niko od njih nije mogao spasiti brod koji tone.

Završiti na 12. mjestu u Premier ligi, ispod Fulhama i Crystal Palacea, nije ni blizu dovoljno dobro za klub veličine Chelseaja, pogotovo kada se u obzir uzme silan novac koji je uložen u ekipu.

Mauricio Pochettino je čovjek sa zadatkom da vrati popularne Plavce na pravi put u nadolazećoj sezoni i definitivno će imati pune ruke posla, prije svega sa rješavanjem igračke križaljke.

Izgleda da uovom prijelaznom roku neće biti previše ulaganja kao u prethodna dva. Uloženih 600 miliona Chelseaju nije donijelo ništa previše dobrog.

Pristigli igrači sigurno imaju kvalitet, ali je neophodno pronaći pravog trenera za njih pa je izbor pao na argentinskog stručnjaka koji ima iskustvo rada u PSG-u i Tottenhamu.

Engleski mediji već nagađaju kako će izgledati Chelsea u novoj sezoni, a Pochettino bi trebao igrati u formaciji za 4-3-2-1 uz trojicu novih igrača.

Oglasi

Kepa Arrizabalaga bio stajao među stativama, dok bi odbranu trebali činiti Reece James, Wesley Fofana, Benoit Badiashile i Ben Chilwell.

Moises Caicedo će biti pojačanje u veznom redu umjesto K'Goloa Cantea, Ekvdadorac bi igrao uz 100 miliona plaćenog Enza Fernandeza.

Potencijalnih startnih 11 za novu sezonu Chelseaja

Iznenađujuće da bi po lijevoj strani trebao ordinirati Noni Maduke jer su Mason Mount i Hakim Ziyech na izlaznim vratima Stamford Bridgea.

Mykhaylo Mudryk bi igrao lijevo, dok bi pozicijica "desetke" pripala sjajnom Cristhoperu Nkunkuu koji je ranije doveden iz RB Leipziga.

Pocija napadača će biti rezervisana za odličnog Nicolasa Jacksona koji će nakon sjajne sezone u Villarrealu stići u Chelsea za 30-ak miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je već otpisao 13 igrača. U pitanju su: Derrick Abu, Prince Adegoke, Tiemoue Bakayoko, Nathan Baxter, Juan Carlos Familia-Castillo, Bryan Fiabema, Joe Samuel Haigh, Henry Lawrence, Sam McClelland, Dujon Sterling, Amari Otieno Thomas Silko, Ethan Wady i Jayden Darren George Wareham.

Izvjesni su odlasci Matea Kovačića, Romelua Lukakua i Kaija Havertza te londonski klub već pregovara sa potencijalnim kupcima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Vjestaci
0 0
user1671659289
Odlično čišćenje za razliku od prosle sezone gdje je bilo nagomilano igraca a nigdje nije bilo rezultata
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti