Chelsea ne prestaje da srlja - Sprema se otkaz Pochettinu, zapikana je zamjena
Mauricio Pochettino bi uskoro mogao postati bivši u Chelseaju.

Stiže trener iz Lisabona?

Chelsea ne prestaje da srlja - Sprema se otkaz Pochettinu, zapikana je zamjena

E. Ganibegović

Izgleda da bi ponovo moglo doći do promjene na klupi Chelseaja. O tome se sve više priča nakon poraza od Liverpoola u finalu Carabao Cupa.

Nakon osvojene Lige prvaka 2021. godine Chelsea je počeo da pada. Taj pad se, čini se, još uvijek nije zaustavio.

Uveliko je Plavce poremetio rat u Ukrajini jer je Roman Abramovich tada morao napustiti klub, te je sve krenulo silaznom putanjom kada je Todd Boehly stigao u klub.

Iako su uložene stotine miliona eura u svakakve igrače koji nisu opravdali epitete pojačanja, klub ne igra Evropu, a ni u Engleskoj stvari na idu nabolje.

Mauricio Pochettino dobija otkaz, dolazi Ruben Amorim?

Prije tri dana je Chelsea na Wembleyju igrao finale Carabao Cupa protiv Liverpoola. Nakon 120 minuta igre Redsi su slavili pogotkom Van Dijka.

Oglasi

To je u Londonu probudilo nove glasine kako bi moglo doći do promjene trenera. Mauricio Pochettino bi uskoro mogao postati bivši.

Daily Mail je već najavio i ko bi mogao biti novi trener Chelseaja. Radi se o Rubenu Amorimu, koji trenutno radi sjajan posao na klupi Sportinga iz Lisabona.

Imat će Pochettino još nekoliko šansi da se "popravi" i da dokaže da treba ostati trener Chelseaja, no realnost je da mu posao visi na tankoj niti i da bi ga vrlo lako mogao izgubiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pomenuti izvor napomenuo je i da Ruben Amorim ne bi imao ništa protiv preuzimanje Chelseaja. Stamford Bridge je izazovna sredina, a to bi za Amorima svakako bio korak naprijed u karijeri nakon treniranja Casa Pije, Brage i Sportinga. 

Treba dodati da se ime Rubena Amorima vezalo i za Liverpool. Na kraju sezone Redse napušta Jurgen Klopp i u potrazi su za novim trenerom, te je i on spominjan kao potencijalno rješenje na Anfieldu. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi