Chelsea ponovo pozvao Juventus zbog Higuaina
(Foto: EPA)

Žele napadača

Chelsea ponovo pozvao Juventus zbog Higuaina

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea ne odustaje od dovođenja argentinskog napadača Gonzala Higuaina.

Novi menadžer Plavaca Maurizio Sarri rado bi 30-godišnjeg fudbalera vidio u svom timu i on mu je glavna želja ovog ljeta.

Rukovodstvo Chelseaja odlučilo je zbog toga ponovo pozvati Juventus. Nisu poznati detalji o ponudi londonskog tima, ali Bianconeri iskusnog napadača ne puštaju ispod 60 miliona eura.

Ranije je Chelsea želio i defanzivca Stare dame Danielea Ruganija. Ipak, odustali su nakon što je za njega i Higuaina postavljena cijena od čak 90 miliona eura.

Ipak, na kraju bi Higuain mogao završiti na Stamford Bridgeu. Juve će sigurno razmisliti o prodaju jer se zbog financijskog fair playa moraju riješiti pojedinih fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuain je u Juventus stigao 2016. godine iz Napolija za 94 miliona eura, a prošle sezone je postigao 23 gola u 50 nastupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije