Chelsea postavio rok Romi i Džeki
Iako se činilo da se Džeko nalazi na korak od londonskog kluba na kraju je Roma zakomplikovala stvari jer čelnici rimskog kluba traže više novca

Žele što prije odgovor

Chelsea postavio rok Romi i Džeki

Endin Čaušević, foto: EPA

Transfer saga oko bh. napadača Edina Džeke nastavlja se i danas, a pregovori Rome i Chelseaja i dalje traju. Međutim, londonski klub želi što prije da zna kako stoje stvari na relaciji s Vučicom oko eventualnih transfera Džeke i Emersona.

Engleski mediji objavili su jutros da Chelsea sve više gubi strpljenje u pregovorima sa Romom oko Edina Džeke, te da će uskoro odustati od svega ukoliko se rimski klub konačno ne odluči. Roma je prvobitno pristala na prodaju Džeke i Emersona, no u prethodnim danima promijenili su odluku jer su shvatili da žele više novca.

Chelsea je u stalnom kontaktu sa rimskim klubom, a Telegraph prenosi da je Roman Abramovič poslao jasnu poruku čelnicima Vučice. Navodno, iz londonskog kluba su poručili da sutra moraju dati svoj jasan stav oko Džeke i Emersona, odnosno odgovoriti da li su na prodaju ili ne.

Plavci su spremni platiti oko 55 miliona eura za dvojac Rome, no u Vučici žele pokušati dobiti još nekoliko miliona više. Monchi se sada predomišlja da li je pravi potez da proda Džeku, dok bi Emersona odmah pustio. Ipak, Chelsea je poručio da će se dogovor ostvariti samo ukoliko i Džeko bude dio transfera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi