Hiddink: Na mlađima svijet ostaje

Prestaje sa trenerskim poslom

Hiddink: Na mlađima svijet ostaje

D. Vejo

Iako mu se bliži već 70-ta godina, Guus Hiddink i dalje datira u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Pored toga što svim srcem voli i živi za fudbal, ovaj holandski strateg, odlučio je da nakon što završi posao privremenog menadžera londonskog Chelsea, se povuče iz svijeta ovog sporta i otisne se u zasluženu penziju.

Ove godine ponovio se scenario iz sezone 2008-09, kada je Hiddink pristao da bude privremena zamijena na klupi Plavaca, ali kako on kaže, ovo će ujedno biti i posljednji dani njegovog radnog staža kada je u pitanju fudbal.

"Ja sam neko ko uvijek sa pozitivne strane gleda stvari. Trudim se biti pozitivan i nasmijan, pa čak i onda kada mi je jako teško. Svaki dan s osmijehom na licu i optimizmom dolazim u trening centar. Volim kada osjetim tu svu mladu energiju i optimizam. Kada vidim kako puni zadovoljstva izvršavaju obaveze koje im zadam. Moje vrijeme prolazi, mlađi od mene treba da se bave ovim poslom. Svakako ću naredne sezone pratiti rezultate i igru Chelsea, ali mislim da je trenerski posao, bar kada sam ja u pitanju, završen", rekao je za tamošnje medije Hiddink.

Dok to vrijeme ne dođe, Chelsea će se boriti za još dva trofeja. Šansu u Ligi prvaka još uvijek imaju, iako su u prvom meču izgubili na gostovanju PSG-u 2:1, dok danas od 17 sati igraju osminu finala FA Kupa, protiv ljutog rivala Manchester Cityja na svom terenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Car Hiddink kako od milja navijači zovu, do sada je od reprezentacija vodio Australiju, Holandiju, Rusiju i Južnu Koreju, dok su od klubova to bili PSV, Real Madrid, Valencija, Fenerbahče, Real Betis i drugi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi