Od mašine za titule do prosječne ekipe: Kako bi sastav Chelseaja mogao izgledati naredne sezone?

Veliki problemi u londonskom klubu

Od mašine za titule do prosječne ekipe: Kako bi sastav Chelseaja mogao izgledati naredne sezone?

Endin Čaušević
Teme:

Chelsea se nalazi u velikim problemima nakon što je Roman Abramovič bio primoran da napusti engleski klub.

Abramovič je zbog sankcija dobio naređenje da napusti Chelsea i proda ovaj klub nakon 20 godina što je izazvalo pravu konfuziju na Stamford Bridgeu.

Ova sezona približava se samom kraju i jasno je da Chelsea neće biti toliko uspješan što se tiče trofeja. Prodaja kluba ne ide tako dobro jer novih vlasnika još uvijek nema na vidiku što dodatno kvari atmosferu u svlačionici.

Igrači kojima ističe ugovor na kraju sezone bili su spremni da ostanu u Chelseaju, ali kada su se zakomplikovale stvari oko prodaje kluba većina njih se predomislila i odlučila je da ipak na ljeto napusti klub.

Engleski mediji pišu da je sigurno da će Chelsea biti u velikim problemima ovog ljeta jer je sve više igrača koji žele da napuste Stamford Bridge.

Antonio Rudiger je već dogovorio transfer u Real Madrid, a njegovim stopama će najvjerovatnije i Andreas Christensen i Cesaz Azpilicueta koji su na meti Barcelone. Također, očekuje se odlazak još nekoliko igrača, a navodno to bi mogli biti Romelu Lukaku, Timo Werner, Hackih Ziyech, N'Golo Kante i Jorginho.

Ipak, i pored toga treba očekivati da će Chelsea dovesti pojačanja, a navodno već je završen transfer Julesa Koundea iz Seville. Plavce bi mogli pojačati još i Wesley Fofana i Declan Rice.

Mirror je već napravio moguću postavu Chelseaja za novu sezonu koja nije ni približno jaka kao sastav koji londonski klub trenutno ima. No, to najbolje oslikava trenutno stanje u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mogući sastav Chelseaja: Mendy, Kounde, Silva, Fofana, James, Kovačić, Tchouameni, Chilwell, Mount, Pulišić, Havertz.

Chelsea could have a fresh looking team next season

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1646132339
Opet top ekipa još ima igrača sa pozajmica da se vrate i biće to ekstra
2 0
user1646132339
Još Galager kad se vrati iz Palasa ma super će to bit
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi