Chelsea našao zamjenu za Rudigera: U pitanju je najbolji mladi defanzivac u regionu

Žele ga iz Leipziga

Chelsea našao zamjenu za Rudigera: U pitanju je najbolji mladi defanzivac u regionu

Eldar Ganibegović

Antonio Rudiger i definitivno će na kraju sezone po isteku ugovora napustiti Chelsea i potpisati za Real Madrid. 

Ugledni novinar Gianluca Di Marzio objavio je kako je sjajni defanzivac veoma blizu dogovora s madridskim velikanom i uskoro bi sve trebalo postati službeno.

Prema njegovim informacijama, Rudiger je pristao na smanjenje plate kako bi se lakše postigao dogovor s Realom i njegov transfer u redove velikana iz Madrida uskoro bi trebao biti završen.

Antonio Rudiger je u Chelsea stigao 2017. godine iz Rome. Za Plavce je odigrao 196 utakmica i postigao je 12 golova.

S londonskim klubom je osvojio gotovo sve što je mogao. Podizao je trofeje Lige prvaka, Evropske lige, Premiershipa, FA Cupa, UEFA Superkupa, te svjetskog klupskog prvenstva.

Prema medijima na Otoku, Chelsea je već pronašao zamjenu za reprezentativca Njemačke, a u pitanju je 20-godišnji hrvatski defanzivac Leipziga, Joško Gvardiol.

Odgajan u zagrebačkom Dinamu, Gvardiol je od svoje juniorske sezone impresionirao svojom impozantnom tjelesnom građom, ali i zavidnom brzinom u odnosu na njegovu visinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od prelaska u Bundesligu 2021. godine za 25 miliona eura odigrao je 42 utakmice u svim natjecanjima.

Hrvat može igrati i na lijevoj strani obraneu formaciji s tri defanzivca. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti