Chelsea za Bakayoka traži nerealnu sumu

Što je previše, previše je

Chelsea za Bakayoka traži nerealnu sumu

S. Grebović

Igrač koji je prošlo ljeto na Stamford Bridge stigao kao veliko pojačanje potpuno je razočarao ove sezone.

Chelsea je prošlo ljeto pristao na prodaju Nemanje Matića svom ljutom rivalu Manchester Unitedu, a kao njegova alternativa doveden je Timeoue Bakayoko iz Monaca. 

Francuz je plaćen 45 miliona eura nakon sjajne sezone u Kneževini, ali se ispostavilo da su Plavci napravili veliku grešku ovim potezom.

Matić je ove sezone postao jedan od ključnih igrača Manchester Uniteda s kojim je obezbijedio učešće u Ligi prvaka naredne sezone. S druge strane Timeoue Bakayoko ne samo da nije ni u planovima Antonia Contea u posljednja dva mjeseca, već će se sa Chelseom, prema svemu sudeći,  morati zadovoljiti skromnim petim mjestom koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone.

Naime, za usluge bivšeg igrača Rennesa i Monaca uprava tima sa Stamford Bridgea traži 60 miliona eura, što je čak 15 miliona više od one sume koju su Plavci platili Monacu za njegovo dovođenje.

Postavlja se pitanje da li je to realna cijena za njega i da li će uprava Chelsea uspjeti da nađe nekog ko je voljan uplatiti toliki novac za njegovo dovođenje. Borussia Dortmund je pokazala interes za njegov angažman, ali je mala vjerovatonća za tako nešto jer žuto-crni nisu navikli da plaćaju basnoslovne svote za dovođenje igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Možda bi Bakayoko mogao da dobije još jednu šansu u Chelseaju naredne sezone, a konačnu odluku o njegovoj sudbini trebao bi da donese novi menadžer Plavaca koji tek treba da bude izabran u narednom periodu.

 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije