Novo poniženje za Chelsea stiglo je iz francuske četvrte lige

Chambly Oise odgovorio navijaču

Novo poniženje za Chelsea stiglo je iz francuske četvrte lige

E. Ganibegović

Chelsea igra nikad goru sezonu u posljednjih barem petnaestak godina. Predmet su sprdnje, a sada su se s njima našalili i u francuskoj četvrtoj ligi.

Odavno nismo gledali gori Chelsea. Promijenili su već tri trenera ove sezone i neće osvojiti nijedan trofej, niti će igrati Ligu prvaka, a vrlo moguće i nikako Evropu naredne godine.

Thomas Tuchel je bio tu na početku sezone i vodio tim do poraza od Dinama u Zagrebu, da bi ga naslijedio Graham Potter u septembru 2022. godine.

Ni on se nije dugo zadržao, tačnije samo sedam mjeseci. Pravio je jako loše rezultate, pa ga je naslijedio Frank Lampard, no on je upisao sve moguće poraze u dosadašnjim utakmicama koje je vodio.

Chelsea od 18. marta 2023. godine nije pobijedio u devet uzastopnih utakmica, zabilježivši dva remija (Everton i Liverpool), te šest poraza.

Jedan korisnik Twittera koji navija za Paris Saint-Germain odlučio je uporediti Chelseajevu trenutnu formu s FC Chambly Oise, ekipom koja igra u Championnat National 2, tačnije u četvrtoj ligi Francuske.

Oglasi

Klub je iznenađujuće odlučio odgovoriti navijaču, ali je i iskoristio priliko da pošalje otrovnu strijelicu prema Londonu.

"Nije istina. Mi smo neporaženi već 12 utakmica, dok oni nisu okusili pobjedu već devet uzastopnih utakmica", odgovorili su iz francuskog četvrtoligaša.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chambly je poražen 7. januara od drugog tima Caena i to im je jedini poraz ove godine. Nakon toga slavili su u osam mečeva, a četiri su remizirali.

Što se Chelseaja tiče, oni će u novu sezonu ući s novim trenerom. Frank Lampard je privremeno tu, a vidjet ćemo ko će ga naslijediti. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Otprilike isti rang, evropske cetvrte lige i ova engleska sprdacina koju prate samo glupe bosnje i poneki indijac
1 2
Jose2
Joj teksta, majko moja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi