Chelsea se mučio, Willianova majstorija presudila Svrakama
Chelsea se namučio protiv Newcastlea, ali ostvario važnu pobjedu u borbi za Ligu prvaka

Plavci slavili

Chelsea se mučio, Willianova majstorija presudila Svrakama

Edmir Škorić
Teme:

U meču 22. kola engleske Premier lige Chelsea je s 2:1 savladao Newcastle.

Ponovo je Chelsea Maurizija Sarrija imao određenih problema, ali je na kraju ipak došao do bitne pobjede i sada je, obzirom na poraz Arsenala od West Hama, na plus šest u odnosu na Topnike i zauzima četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Plavci su protiv Newcastlea poveli već u devetoj minuti golom Pedra na asistenciju Davida Luiza, no Svrake pet minuta prije odlaska na odmor dolaze do 1:1, a strijelac je bio Clark.

U nastavku samo jedan gol, onaj u 57. minuti Williana. Brazilac je odlično ispratio dodavanje Edena Hazarda i iskosa s ijeve strane postigao prelijep gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea narednog vikenda gostuje na Emiratesu i mogao bi u tom duelu da otpiše Topnike iz borbe za Ligu prvaka, a Newcastle koji se nalazi u opasnoj zoni također igra bitnu utakmicu, pošto mu u goste dolazi Cardiff koji je samo bod od Svraka i na sigurnoj teritoriji.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi