Chelsea se preko noći bez Abramoviča pretvorio u solidan klub, Manchester City opet lider

Brentford oduševio igrom u Londonu

Chelsea se preko noći bez Abramoviča pretvorio u solidan klub, Manchester City opet lider

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja danas su doživjeli neočekivan poraz na svom terenu protiv Brentforda (1:3) u okviru 31. kola engleskog Premiershipa, dok je Manchester City u gostima pobijedio Burnley sa 2:0 i vratio se na lidersku poziciju.

Na Stamford Bridgeu u prvom poluvremenu nije bilo golova, ali samo početkom drugog dijela dobilili fantastičnu utakmicu i pravu golijadu.

Chelsea je u 48. minuti uspio da povede sa 1:0 kada je spektakularan gol sa 30 metara zabio Antonio Rudiger. Činilo se da će Chelsea doći do nova tri boda, ali Brentford je ekspresno odgovorio.

Gosti su do 1:1 došli samo dvije minute kasnije kada je Mbeumo asistirao za Janelta koji matira Mendyja i vraća Brenford u utakmicu.

Potpuni šok za Chelsea stigao je već u 54. minuti. Gosti su odigrali ponovo odličnu kontru, Mbeumo je ponovo asistirao, a ovaj put mrežu londonskog kluba zatresao je Christian Eriksen sa 2:1.

Međutim, to nije bio kraj rapsodije Brentforda. Gosti su do trećeg gola stigli u 60. minuti. U centru pažnje bio je ponovo Janelt koji je drugim golom na meču povisio rezultat na 3:1.

Brentford je konačan udarac Plavcima zadao u 87. minuti. Gosti su došli i do četvrtog gola, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Wissa koji je postavio konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je u gostima uspio da pobijedi Burnley sa 2:0 i vrati se na lidersku poziciju Premiershipa ispred Livepoola.

Građani su do prednosti došli već u petoj minuti kada je De Bruyne pogodio za 1:0, dok je konačnih 2:0 postavio Gundogan 20 minuta kasnije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nisam.robot.
Malo postovanja kad pisete text o prvacima evrope i svijeta
11 1
user1646942280
Novinaru, pronađi drugo zanimanje. Kakav idiot trebaš biti za ovakav naslov.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi