Chelsea teže od očekivanog pobijedio Al-Hilal i plasirao se u finale

Plavci slavili sa 1:0

Chelsea teže od očekivanog pobijedio Al-Hilal i plasirao se u finale

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras su pobijedili Al-Hilal sa 1:0 u polufinalnoj utakmici Svjetskog klupskog prvenstva.

Londonski klub je teže od očekivanog uspio večeras da savladao Al-Hilal i dođe do finala gdje će igrati protiv brazilskog Palmeirasa.

Chelsea je prvu šansu na meču imao u 11. minuti kada je Ziyech bio u prilici, ali je šutirao preko gola. Nakon toga Al-Hilal se malo oslobodio od pritiska, ali u 32. minuti je ova ekipa kapitulirala.

Plavci su uspjeli u 32. minuti da uz dosta sreće dođu do vodstva. Havertz je centrirao s lijeve strane, a lopta se od jednog defanzivca protivničke ekipe odbila do Lukakua koji lagano s nekoliko metara pogađa za 1:0.

Činilo se da će Chelsea tada dosta lakše da dođe do pobjede i još nekog gola, ali to se nije desilo.

Chelsea je u 49. minuti ponovo imao dobru šansu. Ovaj put je Havertz sjajno prošao kroz odbranu i dobro šutirao, ali je pogodio stativu. Ziyech je zaprijetio ponovo u 62. minuti udarcem s vrha kaznenog prostora, no lopta ide pored gola.

Al-Hilal je nakon toga mogao da kazni Chelsea za promašaje. Prvu šansu ovaj tim iamo je u 64. minuti kada je Marega izašao sam na golmana, ali je Kepa sjajno uspio da zaustavi njegov udarac.

Igrači Al-Hilala su tada krenuli naprijed. Novu šansu imali su pet minuta kasnije preko Kanna čiji udarac ponovo brani sjajni Kepa. U 71. minuti odlična šansa za Al-Hilal. Pokušao je Pereira, no lopta ide pored gola Chelseaja.

Chelsea je nakon toga ponovo uspio da smiri igru. Plavci su zaprijetili u 80. minuti kada je Lukaku sjajno prošao i uposlio Mounta koji šutira pored gola.

Do kraja meča se rezultat nije mijenjao i Chelsea je uspio da slavi sa 1:0 i plasira se u finale gdje će igrati protiv Palmeirasa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1614932756
Tuchel polagano gubi konce vidi se da je tu bojkot i raskol u ekipi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi