Benzema rijetko od protivnika traži dres, a sinoćnjim potezom je iznenadio i zvijezdu Chelseaja

Išao do njega da zamijene dresove

Benzema rijetko od protivnika traži dres, a sinoćnjim potezom je iznenadio i zvijezdu Chelseaja

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige prvaka, a junak kraljevskog kluba ponovo je bio Karim Benzema.

Real Madrid je sinoć u nevjerovatnom meču na svom terenu nakon produžetaka poražen od Chelseaja sa 3:2, ali zbog pobjede u prvom meču sa 3:1 na kraju je u polufinale prošao kraljevski klub.

Chelsea je deset minuta prije kraja meča vodio sa 3:0 i činilo se da će oni proći dalje, ali Real je još jednom uspio da se spasi u posljednji trenutak i na kraju zasluženo prođe dalje.

Kraljevi su na 3:1 smanjili golom Rodryga nakon nevjerovatne asistencije Luke Modrića, dok se trenutak odluke desio na početku prvog produžetka kada je Karim Benzema pogodio glavom za 3:2.

Benzema je u dvomeču protiv Chelseaja dao čak četiri gola i jasno je da je on najzaslužniji za plasman Reala u polufinale.

Francuski napadač rijetko na kraju meča od protivnika traži prvi da mijenjaju dresove, ali je to sinoć uradio. Mnogi su bili iznenađeni kada je prišao Reeceu Jamesu i tražio da zamijene dresove na šta je desni bek Chelseaja naravno pristao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Engleski mediji oduševljeni su Benzeminim potezom i poručili su da to najbolje pokazuje da je James sinoć zaista odigrao odličan meč, a čini se da je to na kraju "nagradio" i Benzema potezom koji radi zaista jako rijetko.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
To znaci da je novi RB real Madrida uskoro hahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi