Chelsea sada kreće da zarađuje: Na transfer listi čak 11 igrača!

Tu su i neka iznenađujuća imena

Chelsea sada kreće da zarađuje: Na transfer listi čak 11 igrača!

E. Ganibegović
Teme:

Chelsea je klub koji je ubjedljivo najviše para potrošio na dovođenje igrača ove sezone, a sada su sastavili transfer listu na kojoj se nalazi čak 11 igrača.

Iako je Chelsea potrošio silni novac na dovođenje brojnih fudbalera prethodnog ljeta i zime, rezultati to ne pokazuju.

Na jedvite jade su se plasirali u četvrtfinale Lige prvaka pobjedom protiv Borussije od 2:0 (ukupno 2:1) nakon sumnjivo ponovljenog penala.

Situacija u Premier ligi odavno nije bila gora, pa se londonski tim nalazi na desetoj poziciji i daleko je od borbe za plasman u elitno takmičenje.

Čini se da je u ovom momentu jedini način da Chelsea i iduće sezone igra Ligu prvaka, da je ove sezone osvoji što će biti izuzetno teško.

Od prošlog ljeta do sada, ekipa sa Stamford Bridgea je dovelačak 16 fudbalera, od kojih 14 kupila i dva na posudbu.

Oglasi

Najviše je plaćen Enzo Fernandez, 121 milion eura, a slijedi Mudryk (70 + 30 kroz bonuse), Fofana 80 miliona eura, Cucurella 65, Sterling 56 i tako dalje.

Sada su u Londonu odlučili da je vrijeme i da prodaju neke igrače, pa je na transfer listi koja kruži otočkim medijima čak 11 igrača.

Tu su i neka iznenađujuća imena poput Kaija Havertza koji je 2021. godine Chelseaju donio titulu prvaka Evrope ili Raheema Sterlinga koji je nedavno stigao u klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na listi su tri ploda Akademije Chelseaja - Connor Gallagher, Ruben Loftus-Cheek i Mason Mount.

Osim njih trojice, na transfer listi su već spomenuti Kai Havertz i Raheem Sterling, te Christijan Pulišić, Ben Chillwell, Mateo Kovačić, Hakim Ziyech, Pierre-Emerick Aubameyang i Ceas Azpilicueta. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Smjesnoca od kluba.novi trener 11 novi igraca
0 0
Squadron
Razumijem za vecinu, ali za Chilwella pa donekle i za Kovacica mi to nema smisla, Ben je trenutno najbolji na lijevoj strani u trenutnoj ekipi, Kovacic uglavnom igra prvu postavu ali nova pojacanja su dosla pa mozda zele da za njih naprave mjesta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi