Sedmorica otpisanih u Chelseaju i to kakva imena
Dosta promjena doživjet će londonski Chelsea u igračkom kadru ovog ljeta (Foto: EPA)

Idu iz kluba

Sedmorica otpisanih u Chelseaju i to kakva imena

Midhat Šljivak
Teme:

Londonski Chelsea za ljetni prijelazni rok priprema ogromne promjene u ekipi, a rukovodstvo tima planira već do 30. juna prodati sedmoricu igrača kako bi njihova prodaja bila registrovana u finansijskom dijelu kluba za ovu sezonu. Na listi za prodaju je sedam sjajnih imena.

Ekipa Chelseaja ulaže ogroman novac u pojačanja. Više od 600 miliona eura uloženo je ove sezone, no rezultati to nisu pratili i Plavci su odigrali jednu od najlošijih sezona u proteklih 30-ak godina.

Ulaznih transfera na Stamford Bridgeu bit će i ovog ljeta. Novi menadžer će postati Mauricio Pochettino koji će potom po svojoj volji izgraditi tim za povratak u vrh engleskog fudbala.

Plavci će međutim morati napraviti i određene prodaje zbog finansijskog fair playa. Rukovodstvo kluba namjerava već do 30. juna prodati sedmoricu fudbalera kako bi njihova prodaja bila vidljiva u finansijskom izvještaju za ovu sezonu.

A na listi za prodaju zaista su velika imena. Naravno, najviše pažnje privlači fenomenalni hrvatski veznjak Mateo Kovačić o čijem odlasku se uveliko priča u proteklim mjesecima.

On neće imati problema u pronalasku novog tima. Povezuje se Kovačić s Manchester Cityjem i Bayernom i vidjet ćemo gdje će Hrvat završiti ovog ljeta.

Oglasi

Problema s pronalaskom novog kluba ne bi trebala imati ni preostala šestorica fudbalera, a lista za odlazak je poprilično impresivna i radi se o velikim zvijezdama. Na njoj su Pierre Emerick Aubameyang, Christian Pulišić, Edouard Mendy, Callum Hudson-Odoi i Ruben Loftus-Cheek.

Velika većina njih vjerovatno neće nositi dres londonskog kluba u narednoj sezoni. Vidjet ćemo hoće li Chelseaju upaliti plan da ih proda prije zvaničnog završetka sezone.

Definitivno bi većinu ovih fudbalera mnogi veliki klubovi rado vidjeli u svojim redovima, a neki se poput Kovačića već povezuju s određenim timovima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hakim Ziyech je najbliži odlasku od svih. On bi karijeru trebao nastaviti u Saudijskoj Arabiji gdje mu se nudi ogroman ugovor, a navodno bi se Aubameyang mogao vratiti u Barcelonu.

Bit će ovo još jedno zanimljivo transfer ljeto kada je Chelsea u pitanju i vidjet ćemo kakvu će ekipu sklopiti Mauricio Pochettino za narednu sezonu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Kovacic City ahahhahahahha
1 0
Robijasi_It
koliko su dobra imena da im nema ni traga bilo gdje...sljedeće sezone ios gore
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi