Pochettino naciljao prvo pojačanje za Chelsea, a dosta će o tome odlučiti jedna utakmica

Novi trener Chelseaja

Pochettino naciljao prvo pojačanje za Chelsea, a dosta će o tome odlučiti jedna utakmica

Eldar Ganibegović

Mauricio Pochettino će od početka iduće sezone sjediti na klupi Chelseaja. Argentinski stručnjak već je naciljao prvo pojačanje za Plavce iz Londona, no vidjet ćemo da li će uspjeti i da dovede željeno ime.

Chelsea igra katastrofalnu sezonu. Promijenili su već tri trener ove sezone, a od naredne će ga voditi četvrti - Mauricio Pochettino.

Glavom je prvi platio Thomas Tuchel kada je izgubio u Ligi prvaka od Dinama u Zagrebu u septembru 2022. godine, da bi nakon njega stigao Graham Potter iz Brightona.

On se u Londonu zadržao tek sedam mjeseci prije nego što je s njim okončana saradnja, da bi tim privremeno preuzela igračka legenda Chelseaja, Frank Lampard.

Bivši engleski veznjak nije se proslavio na klupi svog voljenog tima, a od naredne sezone će dvostrukog prvaka Evrops s klupe voditi argentinski stručnjak Mauricio Pochettino.

On je posljednji posao imao u PSG-u s kojim se razišao na kraju prošle sezone, te se vraća na posao nakon jedne sezone pauze sa željom da u svoj novi klub dovede sunarodnjaka.

Oglasi

Naime, njegova prva želja za ljetni prijelazni rok je argentinski fudbaler Paulo Dybala koji trenutno nastupa u Romi pod vodstvom Josea Mourinha.

Ovaj 29-godišnjak je od ove sezone član Rome i ima ugovor do ljeta 2025. godine, no i vrlo malo klauzulu od samo 12 miliona eura što će Pochettino pokušati da iskoristi.

Dosta toga zavisit će i od finalne utakmice Evropske lige koja će se u Budimpešti igrati 31. maja, a u kojoj se Roma sastaje sa Sevillom.

Paulo Dybala dao je obećanje da će ostati u Romi ukoliko ovaj klub obezbjedi učešće u Ligi prvaka što bi učinio trijumfom protiv Seville odnosno osvajanjem Evropske lige, a nakon toga bismo vidjeli da li bi Dybala to obećanje i ispunio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da bi mu primamljivije bilo ostati u Romi i iz razloga što Chelsea uopšte neće igrati evropska takmičenja naredne sezone i pitanje je koliko će Pochettinu i njegovom stručnom štabu biti potrebno da londonski tim vrate na pravi put.

Od dolaska na Olimpico iz Juventusa, Dybala je odigrao 36 zvaničnih utakmica, postigao 16 golova i upisao osam asistencija u svim takmičenjima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi