Chelsea vraća epitet najrastrošnijeg kluba jer od nedjelje kreće po najskuplje pojačanje ikad!

Plavci nemaju namjeru stati

Chelsea vraća epitet najrastrošnijeg kluba jer od nedjelje kreće po najskuplje pojačanje ikad!

Uprava Chelseaja nastavit će sa radom na transferima vrlo brzo. 

Klub je već doveo Timu Wernera i Hakima Ziyecha, ali tu se nema namjeru zaustaviti.

Kao što su već pisali britanski mediji, Plavci se interesuju i za sjajnog ofanzivca Bayer Leverkusena Kaija Havertza i po njega, prema navodima Telegrapha, kreću već od nedelje.

Sutra Havertz igra sa svojim Leverkusenom finale Kupa Njemačke protiv Bayern Minhena i to će mu, vjeruje pomenuti izvor, biti posljendji meč za Apotekare.

Chelsea će sačekati još taj susret i odmah će krenuti u lov na 90 miliona funti skupog igrača. Toliko barem Bayer želi dobiti za njega.

Nije ni čudo što je toliko skup obzirom da je ove sezone postigao čak 16 golova i dodao devet asistencija, a tek mu je 21 godina!

Inače, Plavci su Wernera prethodno platili 53 miliona eura a Ziyecha 40. Ukoliko dovedu i Havertza za pomenutu cijenu od 100 miliona (u eurima), onda će definitivno vratiti status kluba koji najviše trošli kakav su imali prije više od 10 godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, ako se ispostavi da će morati dati tu cijenu za mladog Nijemca, onda e to biti najskuplji transfer u historiji kluba. Prethodno je za Kepu Arrizabalagu plaćeno 80 miliona eura. 

Frank Lampard bi trebao, dakle, dobiti nevjerovatno snažnu ekipu koja bi trebala da se vrati u sami engleski i evropski vrh.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Penderinos
Tacno mi dodje da SE ispovracam kad vidim one smetljare rudigera kristensena i Alonsa . Halo ljudine pa nikad necete biti ozbiljna ekipa dok ne ucvrstite odbrani, koja je za plakati. Dovesti tagliafica, kouli******, a ne gomilati ionako jaku defanzivu.
7 2
BobPaisley
...ako se jos pojacaju malo u odbrani Chelsea ce uz City biti najveci favorit za osvajanje EPL sljedece sezone,a i za dominaciju narednih sezona jer imaju odlicnu i poprilicno mladu ekipu sa par iskusnih igraca.
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi