Uzalud i raspoloženi Lukaku: Coady šokirao Chelsea u 97. minuti!

Mečevi 36. kola Premiershipa

Uzalud i raspoloženi Lukaku: Coady šokirao Chelsea u 97. minuti!

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja danas su pred svojim navijačima remizirali protiv Wolverhampton sa 2:2 u meču 36. kola Premiershipa.

Chelsea nije uspio doći do nova tri boda s kojima bi ovaj klub skoro osigurao mjesto koje na kraju sezone vodi u Ligu prvaka, te je dodatno sebi zakomplikovao situaciju pred posljednja dva kola prvenstva.

Junak Chelseaja danas je mogao biti Romelu Lukaku koji je konačno pokazao zbog čega ga je ovaj klub ljetos platio čak 120 miliona eura Interu, ali sve to je pokvario Coady u 97. minuti utakmice.

Lukaku je u 56. minuti uspio zabiti pogodak iz penala za 1:0, a samo dvije minute kasnije Belgijanac je ponovo bio u centru pažnje. Ovaj put nakon asistencije Pulišića sjajno pogađa s vrha kaznenog prostora za 2:0.

Wolverhampton je u finišu meča uspio da zakomplikuje meč. Gosti su u 79. minuti uspjeli da smanje na 2:1 kada je Trincao postigao sjajan pogodak i činilo se da je to konačan rezultat utakmice.

Međutim, u sedmoj minuti nadoknade šok za Plavce. Chiquinho je asistirao, a pogodak za 2:2 postigao je Coady koji je utišao Stamford Bridge i donio bod gostima na ovom meču.

Chelsea je treći na tabeli sa 67 bodova, dok je Wolverhampton na osmoj poziciji sa 50 bodova, te još uvijek ima šansu da izbori plasman u Evropu na kraju sezone.

U istom terminu igrale su se još tri utakmice. Brentford je pred svojim navijačima pobijedio Southampton sa 3:0, a golove su postigli Jansson, Wissa i Ajer. Aston Villa je u gostima sa 3:1 savladala Burnley.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Aston Villu danas su pogađali Ings, Buendia i Watkins, dok je jedini pogodak za domaći tim zabio Cornet u sudijskoj nadoknadi.

Pobjedu je danas upisao i Crystal Palace koji je sa 1:0 pobijedio na svom terenu Watford. Junak domaćeg tima bio je Zaha koji je zabio jedini gol u 31. minuti iz penala.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...gdje su navijaci ovih plasticara koji su na pocetku sezone govorili kako su oni prvi favoriti za titulu?
0 2
Fareus1921
Bravo moji Vukovi!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi