Chelsea za Batshuayija postavio cijenu koju Borussia ne može da plati

Previše je to za Dortmund

Chelsea za Batshuayija postavio cijenu koju Borussia ne može da plati

Belgijski napadač Michy Batshuayi briljira u dresu Borussije Dortmund, za koju nastupa kao pozajmljen fudbaler iz Chelseaja.

Belgijanac je postigao sedam golova na devet utakmica za Borussiju, koja bi ga rado zadržala i nakon isteka posudbe koja važi do kraja tekuće sezone.

Međutim, Chelsea je spreman napraviti veliki problem Borussiji sa cijenom koju je odredio za svog napadača. Kao da su se tek sada sjetili da vrijedi, pa su ga procijenili na 53 miliona funti.

To je 22 miliona funti više nego što je Chelsea platio za njega kada ga je dovodio iz Marseillea, a prava je misterija zašto mu na Stamford Bridgeu nisu više vjerovali s obzirom da je svoje minute na terenu uvijek maksimalno koristio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koliko god u Dortmundu bili zadovoljni Batshuayijem, male su šanse da ga tamo gledamo i sljedeće sezone. Borussia, poput ostalih njemačkih klubova uključujući čak i Bayern, nije poznata po plaćanju visokih otkupnih klauzula, pa bi bilo pravo čudo kada bi Milioneri pristali na iznos koji traže u Londonu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti