Valverde ima jednu veliku dilemu

Kako protiv Chelseaja?

Valverde ima jednu veliku dilemu

E. Škorić
Teme:

Barcelona i Chelsea sutra će navečer na Nou Campu odigrati revanš susret osmine finala Lige prvaka, nakon što je prvi duel završio rezulatom 1:1.

Barceloni odgovara i 0:0, ali Katalonci najavljuju ofanzivnu igru i tražit će pobjedu kako ne bi strepili, a trener Ernesto Valverde i dalje nije siguran kojih 11 izvesti na teren.

Jasno, Messi, Suarez, Rakitić, Busquets, Ter Stegen, Pique, Jordi Alba, Umtiti i Roberto su sigurni, no najveće pitanje je da li će zaigrati Andres Iniesta.

Iskusni veznjak se oporavio i nije isključeno da zaigra, a za sada postoje četiri opcije.

U prvoj - Barca igra u sistemu 4-4-2 s Iniestom, Paulinhom, Rakitićem i Busquetsom u veznom redu, a u tom slučaju nema mjesta za Ousmanea Dembelea.

Druga varijanta je ista, samo bi umjesto Inieste zaigrao Andre Gomes ili Dembele desno, lijevo Paulinho, a Rakitić i Busquets u sredini terena.

Treća solucija: Iniesta i Dembele u prvih 11, Messi bi bio malo defanzivnije jer bi u tom slučakju Dembele pravio društvo Luisu Suarezu.

I četvrta solucija: Dembele i Suarez u napadu, Messi iza, Rakitić i Paulinho u sredini s Busquetsom kao zadnjim veznim. U toj soluciji nema Inieste.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi