Stavio jednog igrača u živi zid jer niko nije očekivao takvu raketu iz slobodnjaka s preko 30 metara

Gol koji je obilježio meč u Chicagu

Stavio jednog igrača u živi zid jer niko nije očekivao takvu raketu iz slobodnjaka s preko 30 metara

Endin Čaušević

Chicago Fire sinoć je pred svojim navijačima uspio da pobijedi Minnesotu sa 2:1 u meču sedmog kola nove sezone američkog MLS-a, a utakmicu je obilježio nevjerovatan detalj iz 57. minute kada su gosti smanjili na 2:1.

Chicago nije baš ubjeljdivo počeo sezonu, ali čini se ulaze u sve bolju formu što su igrači ovog kluba sinoć pokazali u meču protiv Minnesote.

Domaći tim uspio je da osvoji nova tri boda iako je Minnesota u drugom poluvremenu promašila nekoliko velikih prilika za 2:2, no Chicago je uspio da se odbrani i pobijedi.

Chicago je poveo već u 24. minuti utakmice kada je Kamara sjajno pogodio za 1:0. Isti igrač bio je u centru pažnje i u 36. minuti jer je nakon asistencije Souqueta zabio pogodak za 2:0.

U drugom poluvremenu Minnesota je bila dosta konkretniji tim na terenu, ali gosti na kraju nisu uspjeli da izbjegnu poraz.

Minnesota je u 57. minuti uspjela da smanji na 2:1 kada je pogodak iz slobodnog udarca postigao Kervin Arriaga, a upravo je to bio detalj o kojem svi pričaju.

Oglasi

Naime, Minnesota je uspjela da dođe do slobodnog udarca na nekih 30-tak metara udaljenosti od gola protivnika, te očito da golman domaćeg tima Chris Brady nije smatrao da prijeti baš prevelika opasnost od direktnog udarca.

Međutim, pokazalo se da je Brady napravio veliku grešku što je stavio samo jednog igrača u živi zid i potcijenio udarac Arriage.

Arriaga je topovski šutirao, a jačina udarca iznenadila je i golmana Chicaga koji očajno reaguje, te lopta završava u mreži za 2:1.

Ipak, treba istaći da se ovaj 19-godišnji golman do kraja utakmice uspio iskupiti za ovu očajnu reakciju jer je s nekoliko odbrana spasio Chicago u finišu meča, te je njegov tim osvojio tri boda što je na kraju i najvažnije.

Chicago je ovom pobjedom došao na šesto mjesto Istočne konferencije i sada ima devet bodova. S druge strane Minnesota je petoplasirana u Zapadnoj konferenciji i nakon šest mečeva ima 11 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi