Izveo panenku u zadnjim sekundama i obrukao se kao nikad u životu, pa se izvinjavao navijačima

Chicharito nije uspio prevariti golmana

Izveo panenku u zadnjim sekundama i obrukao se kao nikad u životu, pa se izvinjavao navijačima

Endin Čaušević

Fudbaleri Los Angeles Galaxyja sinoć su na svom terenu remizirali protiv Sporting Kansas Cityja sa 2:2.

LA Galaxy je imao ulogu favorita u ovoj utakmici, ali nije uspio da dođe do pobjede iako je domaći tim u posljednjim sekundama meča imao čak penal, no igrači ovog tima to nisu iskoristili.

Meč je izuzetno dobro počeo za LA Galaxy koji je već u četvrtoj minuti meča uspio da povede sa 1:0 nakon što je Javier Hernandez poznatiji kao Chicharito zatresao mrežu protivnika.

Međutim, Sporting je u drugom poluvremenu šokirao domaće igrače i navijače jer je došao do preokreta.

Gosti su u 67. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1 kada je Russell postigao pogodak, dok je devet minuta kasnije Hernandez pogodio za 2:1 i veliki preokret Sportinga.

Oglasi

Ipak, Galaxy je do kraja utakmice uspio da dođe do remija, ali zanimljivo je da su domaći mogli i do potpunog preokreta, no Chicharito je od junaka postao tragičar.

Naime, sudija je prvo u 88. minuti meča svirao penal za domaći tim, a preciza s bijele tačke bio je iskusni meksički napadač za 2:2.

No, drama se tu nije završila. Galaxy je u sedmoj minuti sudijske nadoknade ponovo dobio penal, a i ovaj put Chicharito je namjestio loptu na bijelu tačku.

Meksikanac je htio da u stilu donese pobjedu svom timu i postigne hat-trick jer je panenkom pokušao da prevari golmana Pulskampa, ali se na kraju obrukao kao nikada u karijeri.

Chicharito je panenkom izveo penal, no golman Sportinga je to pročitao i nasmijao mu se u lice. Meksikanac se izvinjavao nakon toga navijačima jer je svjestan kakvu šansu je njegov tim propustio da dođe do pobjede na ovoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi