Problemi za Venturu: Belotti van terena mjesec dana
Foto: EPA

Povreda napadača Torina

Problemi za Venturu: Belotti van terena mjesec dana

S. Bošković

Napadač Torina Andrea Belotti zbog povrede desnog koljena neće igrati narednih mjesec dana. 

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Gian Piero Ventura nalazi se u velikim problemima zbog povreda igrača pred posljednja dva kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Nakon povrede Marca Verattija desile su i povrede Daniela de Rossija i Lorenza Pellegrinije, te Andrea Belottija koji se povrijedo u susretu Serije A između Torina i Verone (2:2). 

Sjajni napadač bio je na medicinskog pregledu, a Torino je potvrdio da će van terena izbivati mjesec dana, a Ventura se nada da će biti spreman u novembru za potencijalne mečeve baraža koje bi Italija mogla igrati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, Ventura je pozvao u reprezentaciju Bryan Cristantea iz Atalante, te Roberta Gagliardinija iz Intera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi