Chiellini: Oni imaju igrače koji vas natjeraju da trčite za njima, ali nismo gubili glavu
Chiellini je bio zadovoljan jer je Italija nastavila igrati svoj nogomet i nakon primljenog gola

Reprezentativac Italije je bio zadovoljan konačnim rezultatom

Chiellini: Oni imaju igrače koji vas natjeraju da trčite za njima, ali nismo gubili glavu

S. Pašalić

Italija je večeras preokretom stigla do pobjede protiv Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1.

Povela je Bosna i Hercegovina golom Edina Džeke u 32. minuti, a Insigne je sjajnim golom u 49. minuti izjednačio na 1:1. Konačni rezultat je postavio Verratti golom u 86. minuti.

Giorgio Chiellini vjeruje da je povratak i pobjeda protiv Bosne i Hercegovine "važan korak naprijed za Italiju, jer nije izgubila glavu i nastavila je igrati svoj nogomet".

"Možda smo naišli na više poteškoća nego što smo očekivali u prvom poluvremenu, jer imaju igrače s takvom tehnikom da vas natjeraju da trčite za njima bez da vidite loptu", rekao je Chiellini Rai Sportu.

"Poboljšali smo se nakon pauze, a preuzimanje rizika je dobro i dobro u nekim situacijama, na primjer u drugom poluvremenu kada smo ganjali rezultat. Nije prihvatljivo kada ih ne pritisnete kako treba, nemaju organizaciju i pustite Bosnu da odigrava pasove oko vas"

"U drugom poluvremenu odradili smo mnogo bolje, zatvorili prostore, zaustavili ih da dolaze naprijed i bili smo više organizovani."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mislim da je to bio veliki korak naprijed za tim. Kada smo bili u zaostatku, uspjeli smo preokrenuti rezultat s organizacijom, ne pokušavajući jednostavno poludjeti i dopustiti besmislene kontra-napade"

"Iako smo pobijedili u 86. minuti, nastavili smo igrati naš nogomet, nismo izgubili glavu i odigrali utakmicu do kraja.", zaključio je Chiellini.

Top Komentari

Disha
Kakav je ovo tekst novinaru zalosna ti majka??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi