Verratti: Ništa nismo postigli!

Strijelac gola za pobjedu nad BiH

Verratti: Ništa nismo postigli!

E. Škorić

Italija je slavila i četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je s 2:1 pobijedila Bosnu i Hercegovinu u Torinu.

Junaci preokreta Italije u drugom dijelu bili su Insigne i Verratti, nekadašnji saigrači iz Pescare.

"Imao sam sjajnu godinu s Lorenzom Insigneom u Pescari i nismo to zaboraivli. Na isti način vidimo nogomet i on mi je puno pomogao", rekao je Verratti Rai Sportu nakon utakmice.

"Bilo je nezgodno u prvom dijelu, stalno su nas pritiskali, ali to je reprezentativni nogomet i postoje timovi koji žele da vas zaustave. Izdržali smo, nismo dopustili da padnemo i uspjeli smo da okrenemo rezultat. Naravno, mlada smo ekipa i u procesu napredovanja dešavat će nam se i greške".

"Bosna je kvalitetna, ima vrhunskog veznjaka kao što je Miralem Pjanić i mi moramo da naučimo iz ove utakmice. U drugom dijelu smo dominiral".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italija je primila 13 golova i primila smao jedan u kvalifikacijama, ali Veratti ne želi unaprijed slaviti.

"Ne smijemo sada stati. Nismo ništa postigli, mi smo Italija i ne smijemo da se smatramo fenomenalnim nakon nekoliko pobjeda. Moramo puno više", dodao je Verratti.

Top Komentari

BiHScout
A mi smo bosna, gdje igraju sinovi nekakvih pedercina i managera. I to se nikad nece promijeniti jer ce se uvijek savez mjesati
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi