Chiellini: Sam da zaustavim Kanea? To je nemoguće

Štoper Juventusa pred sutrašnji meč osmine finala Lige prvaka

Chiellini: Sam da zaustavim Kanea? To je nemoguće

Juventus će sutra na svom stadionu dočekati Tottenham u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Jedan od primarnih ciljeva Stare dame na sutrašnjoj utakmici će biti i zaustavljanje sjajnog napadača Pijetlova Harryja Kanea.

Taj zadatak će svakako pripasti Giorgiju Chielliniju, ali iskusni štoper Juventusa priznaje da neće biti nimalo lako spriječiti "raspucanog" Kanea da postigne pogodak u Torinu.

"Mislim da je gotovo nemoguće očekivati da mogu sam, 'jedan na jedan', zaustaviti Kanea. Nisam toliko arogantan da bih mislio da je to moguće", prokomentarisao je svoj "zadatak" Chiellini na press konferenciji pred utakmicu sa Tottenhamom.

"Nadam se da ćemo zajedničkim snagama moći zaustaviti Tottenham. Dueli 'jedan na jedan' su važni, ali čitava ekipa će morati dati sve od sebe kako bismo im otežali posao... Ne smijemo misliti samo na pojedinca, Harryja Kanea, nego misliti na čitavu ekipu Tottenhama. Sutra nas očekuje izuzetno teška utakmica, počinje nokaut faza, a mi jedva čekamo da zaigramo", nastavio je Chiellini, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Naš prioritet je da ne primimo gol, ali to neće biti lako jer Tottenham igra veoma efikasan fudbal i ima mnogo odličnih ofanzivaca, tako da ćemo ih pokušati zaustaviti timskim naporima."

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije