Sinoć je u Italiji završen bombastičan transfer: Dogovorena je nova veleizdaja, Chiesa glavni akter!

Sve dogovoreno

Sinoć je u Italiji završen bombastičan transfer: Dogovorena je nova veleizdaja, Chiesa glavni akter!

A. Čaušević

Noć uoći posljdnjeg dana prijelaznog roka donijela je bombastičan transfer na Apeninima.

Obzirom na mrržnju navijača Fiorentine prema Juventusu može se reći da je napravljena nova vele izdaja s Federicom Chiesom u glavnoj ulozi.

Naime, Chiesa je pristao da potpiše za Staru damu. Bianconeri su ubijedili i Viole. Odlični Italijan stiže na dvogodišnju posudbu s obaveznim otkupom.

Juventus će za prvu godinu posudbe platiti dva miliona, drugu osam miliona, te otkupiti igrački karton ovog 22-godišnjaka za 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Chiesea je još sinoć potpisao novi ugovor s Fiorentinom kako bi se transfer realizovao pod nabrojanim uslovima.

Da bi se uslovi ispunili potrebno je da Juventus u obje sezone zaigra u Ligi prvaka te da Chiesa odigra preko 60 % utakmica, te u dvije sezone kombinovano postigne minimalno 10 golova i 10 asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Konačno da smo nešto doveli. Morata, Kuluševski... Za Milana
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi