Chiesa stigao na razgovor, prostoriju napustio u suzama

Sjajni ofanzivac Fiorentine

Chiesa stigao na razgovor, prostoriju napustio u suzama

A. Čaušević

Federico Chiesa je budućnost italijanskog fudbala, mladi ofanzivac je prošle sezone eksplodirao u dresu Fiorentine i zato ne čudi zašto ga žele najbolji klubovi iz Serije A. 

Upitno je da li će Chiesea sljedeće sezone nastupati za Viole obzirom na pritisak, ali i želju samo igrača da pređe u Juventus.

Fiorentina se trenutno nalazi na pripremama u Americi gdje je ovaj 21-godišnjak doživio veoma neugodno iskustvo nakon razgovora sa direktorom Joea Barnoeom.

Tokom jednog od treninga Vicenzo Montella je odstranio Chiesu s treninga nakon što je fudbaler nekoliko puta upozoren da treba pokazivati više želje i upoznavanja.

Nakon toga uslijedio je razgovor s Baroneom koji je prema pisanju Gazzette dello Sport na veoma grub i drzak način obavio razgovor s italijanskim reprezentativcem.

Barone je natjerao Chiesu da se izvini cijeloj ekipi, da pozira u promociji novog dresa, zatim je kažnjen novčano, a morao je dati i intervju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazzetta dello Sport navodi da je Chiesea razgovor napustio na ivici suza te ga je evidentno potreslo sve što se dešavalo tokom razgovora s klupskim rukovodstvom.

U međuvremenu Juventus sprema novu ponudu za ovog fudbalera. Tuttosport navodi da će na adresu Fiorentine stići iznos od 50 miliona eura te igrački karton mladog Luce Pellegrinija.

Top Komentari

ArminA
Samo disciplina ,nije to balkan da mozes raditi kako je tebi volja .
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi