Chievo otpustio trenera, stiže Ventura?

Očekivan potez

Chievo otpustio trenera, stiže Ventura?

Trenutno najlošiji tim Serije A Chievo iz Verone zvanično je otpustio trenera Lorenza D'Annu.

Ovaj klub je sezonu startao sa -3 boda, a nakon osam kola i dalje je u minusu jer je D'Anna uspio izvući samo dva remija.

Odluka čelnika Chieva je posve očekivana, pošto se već danima špekuliše o tome da intenzivno tragaju za nasljednikom D'Anne.

Prema informacijama iz Italije, najbliži preuzimanju Chieva je Giampiero Ventura koji je, navodno, već dogovorio uslove saradnje do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ventura je bez posla nakon završetka svoje katastrofalne epizode na klupi reprezentacije Italije, s kojom nije uspio da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Chievo će u 9. kolu Serije A ugostiti Atalantu protiv koje će konačno pokušati da dođe do prvog trijumfa u sezoni. Hoće li to biti sa Venturom ili s nekim drugim trenerom, bit će jasno veoma brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi