Čitava Italija ga i danas proklinje, ali Ventura dobija novi posao?

Bivši selektor Azzurra blizu novog angažmana

Čitava Italija ga i danas proklinje, ali Ventura dobija novi posao?

Giampiero Ventura će vjerovatno zauvijek ostati upamćen kao selektor pod čijom su palicom Azzurri ostvarili historijski neuspjeh.

Upravo je Ventura bio na kormilu Italije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje su završile neslavno po Azzurre.

Ipak, za trenerske usluge ovog 71-godišnjaka zainteresovanih i dalje ime. Tako Calciomercato saopštava da je Ventura jako blizu klupe Chieva.

Naime, danas su se pojavile informacije da se predsjednik Chieva Luca Campdelli sastao sa Beppeom Iachinijem, bivšim trenerom Sassuola, i ponudio mu ugovor do kraja sezone.

Ipak, Iachini traži dodatnu godinu ugovora, pa je to, navodno, natjeralo Campdellija da se okrene Venturi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ventura je voljan potpisati ugovor sa Chievom do kraja sezone, ukoliko ovaj klub ispoštuje njegove finansijske zahtjeve.

Treba istaći da se očekuje da Chievo u predstojećim danima otpusti trenera Lorenza D'Annu pošto ekipa iz Verone još nema niti jednu pobjedu u novoj sezoni Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi