Prekriven tetovažama, nosio pištolj, a večeras igra utakmicu života: "Lakše naći oružje nego loptu"

Chimy Avila glavna uzdanica Osasune

Prekriven tetovažama, nosio pištolj, a večeras igra utakmicu života: "Lakše naći oružje nego loptu"

Endin Čaušević

Do početka finalne utakmice Kupa kralja u kojoj se sastaju Real Madrid i Osasuna ostalo je još samo nekoliko sati. U centru pažnje pred ovaj meč našao se argentinski napadač Chimy Avila koji ne krije koliko nestrpljivo čeka početak utakmica koja mu je najbolji dokaz da je uspio u životu nešto da napravi iako početak za njega nije bio nimalo lagan.

Osasuna je iznenadila ove sezone fantastičnim igrama u Kupu kralja, a niko nije očekivao da će se ovaj tim iz Pamplone na kraju naći u finalu. No, tamo ih čeka Real Madrid koji je jasno apsolutni favorit večerašnjeg okršaja u Sevilli, no sigurno je da se Osasuna neće tako lako predati.

Najveća uzdanica ove ekipe je napadač Chimy Avila koji ove sezone igra u odličnoj formi. Argentinac već skoro četiri godine član Osasune, a plasman u finale Kupa kralja sigurno je za njega kruna karijere.

Ovaj 29-godišnji napadač ne krije da jedva čeka večerašnju utakmicu i da su igrači Osasune svjesni protiv kakve ekipe igraju, ali je priznao da on uopšte nema nikakav pritisak pred ovaj okršaj.

"Nema nikakvog pritiska. Pritisak sam imao samo u starom naselju u kojem sam živio u Argentini gdje gledaš kako da preživiš. Za početak Thibaut Courtois nema u ruci vatreno oružje i to je u startu drugačije okruženje nego u mom nekadašnjem naselju", rekao je Avila na početku razgovora otkrivajući da je odrastao u najopasnijem dijelu Rosarija.

"Nikada nisi znao kada te metak može pogoditi jer se tamo pucalo svaki dan. Bande su se svakodnevno borile i priznajem da sam i ja tada bio naoružan".

Oglasi

"Ovo sada je druga priča. Veliki izazov za mene i pokazatelj da sam napravio nešto u svom životu. Nikada nisam očekivao da ću doći ovako daleko i živjeti od fudbala, te pomagati svojoj porodici da ima život koji zaslužuje i živi tamo gdje okruženje nije tako opasno!.

Avila je poručio da je poznato da u Južnoj Americi ima dosta talentovanih igrača, a posebno u Argentini. Međutim, zbog teškog načina života i mnogih siromašnih gradova i regija svi na kraju ne mogu da se izbore sa izazovima koje život nosi.

"U Argentini je pregršt dobrih i talentovanih fudbalera, ali tamo vam je lakše naći oružje nego loptu. Oni trebaju nekoga kome mogu da vjeruju i ko će im dati priliku, hranu, kopačke... Mogu vas odvesti u neki argentinski zatvor da gledate fudbalski meč jer je to bolje od okršaja Barcelona - Real Madrid, kunem vam se da je tako", priča Avila i dodaje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Takvi talenti završe u zatvorima ili mrtvi jer nemaju priliku da se u životu fokusiraju samo na fudbal. Oni žele laganu zaradu novca kako bi sebi i porodici osigurali da imaju šta da jedu. Niko ne želi da pomogne i to je glavni problem".

Podsjećamo, večerašnji meč između Real Madrida i Osasune igra se s početkom u 22 sata na La Cartuji u Sevilli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi