Svi su se u Londonu hvatali za glavu, čini se da je klupskoj ikoni nakon ove povrede karijera gotova

Teška povreda defanzivca

Svi su se u Londonu hvatali za glavu, čini se da je klupskoj ikoni nakon ove povrede karijera gotova

Edmir Škorić

Fudbaler Sheffield Uniteda Chris Basham zadobio je danas stravičnu povredu i hitno je prevezen u bolnicu.

Sheffield gostuje kod Fulhama upravo, a u toku prvog poluvremena Basham je krivo stao i teško povrijedio lijevu nogu.

Kapitenu Sheffielda dali su kiseonik, a nakon što mu se ukazivala pomoć na terenu, prevezen je u obližnju bolnicu. Uznemirujuće izgleda noga defanzivca Sheffielda nakon teške povrede, koja je podsjetila na onu bivšeg igrača Dinama i Arsenala Eduarda da Silve.

Basham je u julu napunio 35 godina, a s obzirom na godine i na težinu povrede, vrlo je moguće da mu je ovo bila posljednja utakmica u karijeri.

On je već devet godina član Sheffielda, a igrao je i u drugoj, te trećoj ligi Engleske. Svlačionicu dijeli s bh. reprezentativcem Anelom Ahmedhodžićem.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1710672655576125651[/twitter]

"Šaljemo naše najbolje želje Bashu, a obavijestit ćemo o novostima kada ih budemo imali", objavio je Sheffield United na X, nekadašnjem Twitteru.

Basham, koji je takođe igrao u Blackpoolu i Boltonu, igrao je 394 puta za trenutni tim i jedan je od njegovih najvažnijih igrača u novijoj historiji kluba.

Ovo je definitivno dan kakav će navijači Sheffielda, a naročito Basham dugo pamtiti. Poraz od Fulhama (3:1) nije najgore što se dogodilo. Ostaje nada da će se fudbaler jednog dana opet pojaviti na terenu, ali sve su prilike da je ovo bio njegov posljednji nastup na profesionalnom nivou.

Potražite više informacija na temu Premier league:

[twitter]https://twitter.com/FplGain/status/1710665152524058722[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/FabrrizioRomanu/status/1710677935504703932[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi