Newcastle je jučer napravio historijski podvig i ne radi se o rezultatu 0:8!

Svrake deklasirale Oštrice

Newcastle je jučer napravio historijski podvig i ne radi se o rezultatu 0:8!

Eldar Ganibegović

U okviru šestog kola engleske Premier lige Newcastle je jučer na Bramall Laneu deklasirao Sheffield United s 0:8, te je na taj način i ispisao historiju Premier lige Engleske.

Već nakon prvog poluvremena slutilo se šta bi moglo biti u nastavku. Bilo je 0:3, a pogađali su Longstaff, Burn i Botman.

Nastavak utakmice je u rasponu od 56. do 87. minute donio još pet golova u mreži domaćih, a redom su pogađali Wilson, Gordon, Almiron, Guimaraes i Isak.

Osim što je ovo svakako jedna od historijskih utakmica u Premier ligi s obzirom na rezultat koji je postignut, Svrake su na još jedan način uspjele da ispišu historiju.

Naime, prema Opti, Newcastle je jedini tim do sada u engleskoj Premier ligi koji je uspio da slavi pobjedu s čak osam različitih strijelaca što prije do sada nikada nije viđeno.

Oglasi

Nakon ove pobjede Newcastle je osmi na tabeli Premier lige s devet bodova, koliko ima i Manchester United na devetom mjestu.

S druge strane, Sheffield našeg Anela Ahmedhodžića je s jednim bodom zakucan na dno s čak 17 primljenih golova što predstavlja najgoru odbranu lige do sada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na dnu su s po jednim bodom još dva tima koja su od ove sezone članovi elite, a to su Luton i Burnley, no oni imaju utakmicu manje od Oštrica.

Vidjet ćemo da li će doći do nekih smjena u Sheffieldu nakon silnih loših rezultata na početku sezone, jer ovim tempom teško da će Ahmedhodžić i društvo ostati u prvom rangu takmičenja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi