Isplivao posljednji video Christiana Atsua: I kamen bi zaplakao...

Ni slutio nije šta će se dogoditi

Isplivao posljednji video Christiana Atsua: I kamen bi zaplakao...

E. Škorić

Posljednji trenuci ganskog napadača Christiana Atsua u njegovom klubu, turskom Hataysporu, bili su puni radosti i uzbuđenja, a moglo se to vidjeti na video snimku koji je naknadno objavljen.

Reprezentativac Gane je nažalost pronađen mrtav u ruševinama nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji. Tragedija se dogodila nekoliko sati nakon što je Atsu postigao gol za pobjedu Hatayspora protiv Kasimpaše (1:0) u prvenstvu Turske. Iz slobodnjaka je u zadnjoj minuti osigurao vrijedna tri boda, a dan kasnije praktično nestao u velikoj nesreći.

Danima je trajala potraga za bivšim napadačem Chelseaja i Newcastlea, no nažalost kasnije je objavljeno da je pronađeno njegovo beživotno tijelo.

U videu koji je podijeljen na društvenim mrežama, Atsu se vidi kako se zabavlja sa svojim saigračima koji su ga slavili nakon što je postigao pogodak za pobjedu.

Uvijek nasmijani igrač također je viđen kako uvježbava plesni pokret s jednim od svojih saigrača dok ostali skandiraju njegovo ime.

Nekoliko sati nakon što su igrači otišli iz kampa na svoja različita odredišta, potres magnitude 7,8 pogodio je regiju Hatay u Turskoj i sjeverni dio Sirije, ostavivši više od 40.000 mrtvih.

Isprva je javljeno da je Atsu zarobljen pod ruševinama, ali nakon 12 dana potrage i mnogo molitvi nade, pronađen je mrtav. Smrt 31-godišnjaka ostavila je nogometni svijet u šoku, a mnogi su mu odali počast jer je klub dogovorio s turskim vlastima da njegovo tijelo bude prevezeno u Ganu na pokop.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Atsu je uživao u zvjezdanoj karijeri u Evropi, igrajući za Porto, Chelsea Newcastle United, Bournemouth i Everton prije kratkog vremena u Saudijskoj Arabiji.

Atsua više nema među nama, ali ostat će uspomene na sjajnog nogomteaša i sjajnog čovjeka od kojeg su se sa dosta boli oprostili mnogi veliki igrači poput Romelua Lukakua iz Intera ili Danila iz Juventusa, s kojima je svojevremeno dijelio svlačionicu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi