Christian Benteke odlazi u Tursku?

Belgijanac završava englesku "avanturu"?

Christian Benteke odlazi u Tursku?

Christian Benteke je svoje najslavnije dane imao u dresu Aston Ville, koja ga je 2012. godine za blizu devet miliona eura dovela iz Genka.

Par sezona je Benteke bio nezaustavljiv za otočke odbrane, što mu je donijelo i transfer u Liverpool vrijedan preko 45 miliona eura.

Međutim, od napuštanje Aston Ville 2015. godine Benteke više nikada nije bio isti igrač.

Ni transfer u Crystal Palace ga nije uspio "oživjeti", pa je tako prošle sezone upisao tek 16 nastupa u Premier ligi i postigao samo jedan gol.

Stameni napadač bi, vrlo brzo, mogao napustiti Englesku.

Naime, Fenerbahče je ovog ljeta već doveo veliki broj pojačanja, ali turski velikan još nije završio sa poslovanjem na transfer tržištu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Feneru je u toku potpuni remont ekipe, kako se žuto-plavima ne bi ponovila užasna prošla sezona, a sada su se pojavile informacije da bi novo veliko pojačanje mogao biti upravo 28-godišnji Benteke.

Budžet Fenerbahčea će "osvježiti" prodaja Eljifa Elmasa Napoliju, pa ne bi čudilo da turski velikan zaista pokuša kupiti Bentekea, kojem ugovor sa Palaceom ističe sljedećeg ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi