Makedonac se oprostio od Fenera, stiže u Napoli!

Elmas vjerovatno sutra na ljekarskim pregledima

Makedonac se oprostio od Fenera, stiže u Napoli!

Već neko vrijeme navijači Napolija očekuju da se mladi reprezentativac Makedonija Eljif Elmas pojavi na ljekarskim pregledima u Napulju.

To će se uskoro i desiti, jer se talentovani veznjak danas objavom na društvenim mrežama oprostio od Fenerbahčea, kluba čiji je dres nosio od ljeta 2017. godine.

Fener je danas potvrdio da je Elmas izostavljen sa spiska putnika na predsezonsku turneju u Austriji, a nedugo nakon toga se 19-godišnji Makedonac pozdravio sa, još uvijek, svojim klubom.

Postalo je tada jasno da će Elmas uskoro i zvanično postati novi igrač Napolija.

Očekuje sa da će Napoli za Elmasa Fenerbahčeu platiti 16 miliona eura, te da su u dogovor između dva kluba uključeni i dodatni bonusi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, čekalo se da se Napoli "riješi" Marka Roga prije nego što angažuje Elmasa, a to se i desilo pošto će hrvatski veznjak karijeru nastaviti u Cagliariju. Navodno je dogovoreno da Cagliari Napoliju za Roga isplati ukupno 15 miliona eura.

Vjeruje se da će Elmas sutra obaviti ljekarske preglede, a potom i potpisati ugovor sa Napolijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi