Christian Eriksen bi mogao donijeti odluku koja će šokirati sve u svijetu fudbala
Foto - EPA

Spreman ostati usprkos mnogo jačim ponudama

Christian Eriksen bi mogao donijeti odluku koja će šokirati sve u svijetu fudbala

Midhat Šljivak

Christian Eriksen je prije gotovo godinu dana na Evropskom prvenstvu doživio srčani udar u meču Danske i Finske.

Sjajni danski veznjak srušio se na teren tokom prvog poluvremena. Odmah je bilo jasno da se radi o srčanom udaru, ali srećom ljekari su brzom reakcijom spasili život velike zvijezde evropskog fudbala.

Uslijedila je potom operacija prilikom koje je Eriksenu ugrađen defiblirator, koji mu kontroliše rad srca. To mu je omogućilo i da se vrati na teren te je u januaru ove godine potpisao za Brentford.

Tamo igra zaista dobro. Pokazao je kako je još uvijek pravi majstor i za njega trenutno postoji veliki interes, najviše Tottenhama i Leicestera, a spominjese čak i Manchester United.

Međutim, Eriksen bi mogao donijeti iznenađujuću odluku. Danac je spreman da ostane u klubu koji mu je pružio šansu da se vrati i spreman je potpisati ugovor s njima.

Naravno, Brentford nema novca kao ostali timovi. Ipak, iz zahvalnosti bi 30-godišnji fudbaler sigurno pristao i na mnogo manju cifru jer ga je ovaj klub ipak vratio u fudbalski život i on su sada neizotavan dio njegov života.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odluku će Eriksen donijeti na kraju sezone, ali neće biti nikakvo iznenađenje ako odluči ostati član malog londonskog kluba.

Eriksen je u ovoj polusezoni odigrao osam utakmica za Brentford i ima učinak od jednog gola i dvije asistencije.

Top Komentari

King_Kenny
...ljudski od njega bi bilo da ostane,ipak su oni jedini bili spremni da rizikuju i pruze mu sansu...navijaci ga vole,lovu je vec zaradio,sada lagano zavrsiti karijeru u klubu gdje si cijenjen.
3 3
Goran86
Trazi gujci cepa
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi