Eriksen stiže na ljekarske preglede: Trenutno ništa nije bitno osim njegovog zdravlja
Foto - EPA

Danac preživio srčani udar

Eriksen stiže na ljekarske preglede: Trenutno ništa nije bitno osim njegovog zdravlja

M. Šljivak

Danski fudbaler Christian Eriksen (29) doživio je srčani udar na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Finske.

Vezni igrač Intera srušio se na teren tokom prvog poluvremena, a brzom reakcijom ljekarske službe život mu je spašen na terenu.

Eriksenu je ugrađen defibrilator koji će regulisati rad njegovog srca u budućnosti, ali sa ovim uređajem neće moći da igra fudbal u Italiji.

Svi oni koji imaju ovakav uređaj ne mogu se baviti profesionalnim sportom u Italiji, ali u nekim drugim državama je to dozvoljeno.

O Eriksenu je govorio izvršni direktor Intera Beppe Marotta.

"Moram mu iskazati veliko poštovanje, prvo kao čovjeku, a potom kao fudbaleru. Nadam se da će se potpuno oporaviti", rekao je Marotta i dodao je:

Oglasi

"Nakon toga ćemo sagledati sve aspekte. Trenutno ništa drugo nije važno osim njegovog zdravlja", rekao je direktor Intera.

Italijanski mediji tvrde da će Eriksen doputovati u Milan sredinom mjeseca kako bi pozdravio saigrače, te će biti podvrgnut brojnim testiranjima.

On se nada da bi defibrilator mogao biti uklonjen i da bi bez problema mogao nastaviti karijeru. Hoće li se to desiti, bit će poznato nakon brojnih testova kroz koje će proći.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eriksen je član Intera postao 2020. godine i u 60 odigranih utakmica za Nerazzurre postigao je osam golova.

Prethodno je u karijeri igrao za Tottenham i Ajax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi