Stižu zvanične informacije: Danci otkrili u kakvom stanju je Eriksen ovog jutra

Još uvijek je u bolnici

Stižu zvanične informacije: Danci otkrili u kakvom stanju je Eriksen ovog jutra

E. Čaušević

Christian Eriksen nalazi se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je jučer kolabirao tokom meča između Danske i Finske.

U samom finišu prvog poluvremena Eriksen se srušio na teren i odmah je bilo jasno da se nešto ozbiljno dešava s njim.

Simon Kjaer je svom saigraču izvadio jezik iz usta, te ga je okrenuo u pravilan položan. Nakon što su ljekari stigli moglo se vidjeti u direktnom prenosu kako oživljavaju Eriksena.

Njegovi saigrači su vidjeli da sve to ide u direktnom prenosu i odlučili su stati oko svog prijatelja kako kamere ne bi mogle snimati šta se dalje dešava.

Sve to trajalo je desetak minuta, a na svu sreću Eriksen je uspio da se probudi. Odmah je prebačen u bolnicu i svi su mogli da odahnu kada su stigle informacije da je u stabilnom stanju.

Iz Fudbalskog saveza Danske jutros su se oglasili zvaničnim informacijama i oduševili javnost da je Eriksen i dalje u stabilnom stanju.

Oglasi

"Ovog jutra smo pričali s Christianom Eriksenom koji šalje poruku zahvalnosti svojim saigračima. Njegovo stanje je stabilno i ostat će u bolnici dok se ne završe ostali testovi pregledi", navodi se u saopštenju i nastavlja.

"Ekipa i stručni štab su bili u šoku nakon jučerašnjih dešavanja, ali nastavljaju biti jedan uz drugog. Zahvalujujemo se svima na porukama podrške za Eriksena. Potrudit ćemo se da sve ove poruke dođu do Eriksena i njegove porodice".

Podsjećamo, igrači Danske i Finske su postigli dogovor da nastave utakmicu, ali tek onda kada su bili sigurni da je Eriksen ok.

Finska je do kraja uspjela da slavi sa 1:0, ali igračima Danske sigurno niko ne može da zamjeri što su izgubili s obzirom da sigurno nisu bili fokusirani na utakmicu u drugom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Nakon utakmice i UEFA je oduševila javnost jer su odlučili na zanimljiv način da pruže podršku Eriksenu.

Naime, UEFA je odlučila da proglasi Eriksena igračem utakmice i na taj način mu požele što brži oporavak i povratak na teren.

Promo

Top Komentari

miki30
Ovaj gornji dio texta samo kopirate, mislim da ga niko i nečita! 20 objava, svaka isto počinje. Momak preživio, srećom i ovim saigračima i doktorima treba čestitati. Koliko znači brza reakcija u ovakvim situacijama, vidili smo na ovom primjeru. Valjda se oporavi skroz, mada teško da se može više profesionalno baviti sportom!
18 2
Hasanaga
Sto se tice povratka na teren tesko da ce vise profesionalno zaigrati. Nek je on ziv i zdrav, a zivot je vazniji od fudbala. Sve najbolje momcino.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi