Niko ne želi dati novac kojeg traži Inter za Eriksena, ali postoji način za transfer
Foto - EPA

Razmjena je u igri

Niko ne želi dati novac kojeg traži Inter za Eriksena, ali postoji način za transfer

M. Šljivak

Danski fudbaler Christian Eriksen prekrižen je u planovima trenera Intera Antonija Contea.

Iako je stigao kao veliko pojačanje iz Tottenhama, Eriksen se nikako ne uklapa u stil igre kojeg gaji Conte, pa će on već u januaru napustiti klub.

"Da, mogu potvrditi da je Christian Eriksen na transfer listi. On će otići u januaru. Nije u planovima trenera kluba i ide mu jako teško u Interu. Mislim da je pravo rješenje da nađe klub gdje će imati više prostora za igru", rekao je nedavno direktor Nerazzurra Beppe Marotta.

Povezuje se sjajni veznjak sa Arsenalom i PSG-om, ali za sada nijedan od ovih klubova ne želi platiti cifru od 20 miliona eura koliko Inter traži za Danca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pretpostavlja se ipak da će oba kluba ponuditi razmjenu. Ranije se spominjala mogućnost da Inter zamijeni Eriksena sa ovim klubovima, a cilj im je dovesti PSG-ovog Leandra Paredesa ili Granita Xhaku iz Arsenala.

Eriksen je ove sezone nastupio 12 puta za Inter, nije imao učinka, a odigrao je svega 373 minute.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi