Christian Panucci mijenja Di Francesca na klupi Rome?
Roma proživljava teške trenutke i čini se kako će rukovodstvo tima uskoro ipak morati da pronađe druge opcije na klupi (Foto: EPA)

U slučaju poraza od Milana

Christian Panucci mijenja Di Francesca na klupi Rome?

Midhat Šljivak

Ekipa Rome u posljednje vrijeme igra veoma loše.

Prvo su prethodnog vikenda ispustili tri gola prednosti na gostovanju kod Atlante u Bergamu (3:3), da bi potom u srijedu doživjeli pravu katastrofu na gostovanju kod Fiorentine u Kupu gdje su poraženi sa 7:1.

Iako je tim u očitoj krizi, rukovodstvo tima je dalo podršku treneru Eusebiju Di Francescu, ali pitanje je hoće li tako biti u slučaju neuspjeha u derbiju protiv Milana.

Italijanski mediji su već objavili ime čovjeka koji bi mogao preuzeti vođenje rimskog tima, a to je legendarni fudbaler Christian Panucci.

Navodno je 45-godišnji stručnjak prvi kandidat za novog trenera Rome, a na klupi bi se mogao naći već od ponedjeljka, ako Di Francesco izgubi u duelu protiv Rossonera.

Panucci je igračka legenda Rome za koju je igrao od 2001. do 2009. godine. Nastupio je više od 300 puta za Vučicu i osvojio je dva trofeja Kupa.

U trenerskoj karijeri Panucci je radio kao asistent Fabiju Capellu na klupi selekcije Rusije, a trenirao je ekipe iz Serije B Livorno i Ternanu. Trenutno je selektor reprezentacije Albanije.

Di Francesco poručio da neće dati ostavku

Trener Rome je nakon poraza u Firenci poručio da mu nije ni na kraj pameti da ponudi ostavku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo koji komentar koji sada kažem bi bio suvišan. Ne možemo sebi dopustiti da se tako sramotimo. Bila je to katastrofalna partija u svim linijama tima. Želim svoju analizu napraviti hladne glave, ne želim žuriti, jer da budem isken trenutno nisam baš najbolje raspoložen. Večerašnja utakmica potvrdila je neka pitanja s kojima smo imali problema tokom sezone"

"Bilo kako bilo, neću dati ostavku. To nikada nije bilo u mojim mislima. Mislim da moj golman nije napravio nijednu odbranu, a primili smo sedam golova. Do sada smo imali jednu od najbljih odbrana u ligi. Nažalost, taktika nije bitna kada se ne poklopi sa ostalim elementima. Sve što možemo napraviti je da se izvinimo našim navijačima. Teško mi je objasniti šta se dogodilo. To je bilo sramotno", rekao je Di Francesco.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi