Di Francesco ostaje trener Rome, meč protiv Milana presudan

Čelnici Vučice mu pružili još jednu šansu

Di Francesco ostaje trener Rome, meč protiv Milana presudan

Italijanski stručnjak Eusebio Di Francesco ostat će trener Rome, javljaju italijanski mediji.

Vučica je sinoć doživjela pravi debakl u četvrtini finala Kupa Italije jer je izgubila u gostima od Fiorentine čak 7:1.

Mnogi su smatrali da će Di Francesco nakon tog meča gotovo sigurno dobiti otkaz, ali čelnici Rome su mu odlučili pružiti još jednu priliku.

Naime, isti izvori prenose kako će mu odlučujući susret biti onaj protiv Milana koji se igra u nedjelju u okviru Serije A. Ukoliko Roma taj meč izgubi, Di Francesco postaje bivši.

Italijanski mediji prenose kako je za sada glavni kandidat da ga zamijeni nekadašnji trener Fiorentine Paulo Sousa.

Di Francesco sinoć poručio da neće dati ostavku 

Trener Rome je nakon sinoćnjeg poraza i sam poručio da mu nije ni na kraj pameti da ponudi ostavku.

"Bilo koji komentar koji sada kažem bi bio suvišan. Ne možemo sebi dopustiti da se tako sramotimo. Bila je to katastrofalna partija u svim linijama tima. Želim svoju analizu napraviti hladne glave, ne želim žuriti, jer da budem isken trenutno nisam baš najbolje raspoložen. Večerašnja utakmica potvrdila je neka pitanja s kojima smo imali problema tokom sezone"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo kako bilo, neću dati ostavku. To nikada nije bilo u mojim mislima. Mislim da moj golman nije napravio nijednu odbranu, a primili smo sedam golova. Do sada smo imali jednu od najbljih odbrana u ligi. Nažalost, taktika nije bitna kada se ne poklopi sa ostalim elementima. Sve što možemo napraviti je da se izvinimo našim navijačima. Teško mi je objasniti šta se dogodilo. To je bilo sramotno".

Podsjetimo, kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je zbog prigovora sucu dobio direktan crveni karton.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
Ma uzima ih Milan na krilima Piąteka i pobjede protiv Napolija u kupu
1 0
ceSoloInter
rasproodali mu cijelu ekipu i onda mu dati otkaz...to isto kad bi radniku prodao programeru prodao kompjuter, donijeo mu neku staru kantu i onda reko gdje su rezultati...da napomenem Naingolan, Allison, Strotman... sad citam trebaju prodat i Manolasa...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi