Muk u Americi: Odveo ih u osminu finala, pa se javio porukom iz bolnice
Pulišić se javio iz bolnice, uvjerava da će biti spreman za osminu finala.

Pulišić povrijeđen

Muk u Americi: Odveo ih u osminu finala, pa se javio porukom iz bolnice

Eldar Ganibegović

Christian Pulišić postigao je jedini gol u pobjedi SAD-a nad Iranom i odveo je svoju selekciju u osminu finala Svjetskog prvenstva, a nakon meča se javio iz bolnice što svakako nije dobar znak.

Sjedinjene Američke Države trebale su pobjedu u trećem kolu Svjetskog prvenstva protiv Irana i uspjele do nje doći pogotkom Christiana Pulišića u 38. minuti.

On se prilikom postizanja sudario s iranskim golmanom i povrijedio, a na poluvremenu je zamijenjen i prebačen u bolnicu.

Nakon utakmice objavio je fotografiju iz bolničkog kreveta, što svakako nije bilo drago za vidjeti Amerikancima.

  

Objava Christiana Pulišića nakon meča s Iranom. 

"Ponosan sam na vas momci. Biti ću spreman za subotu, ne brinite", objavio je Pulišić.

Selektor SAD-a Gregg Berhalter objasnio je da je Pulišić prebačen u bolnicu iz predostrožnosti jer se požalio na vrtoglavicu i bolove u stomaku.

SAD će u osmini finala igrati protiv Nizozemske u subotu. Podsjetimo, Nizozemci su završili prvi u grupi A ispred Senegala, Ekvadora i Katara.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vidjet ćemo da li će Pulišić zaista biti spreman za duel s Nizozemcima. Njegov izostanak svakako bi bio veliki hendikep za Amerikance u utakmici u kojoj ionako nisu favoriti. 

  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi