Christian Pulišić priznaje da teško podnosi pritisak

Od njega Amerikanci najviše očekuju

Christian Pulišić priznaje da teško podnosi pritisak

Edmir Škorić

Američki reprezentativac Christian Pulišić teško podnosi pritisak tamošnje javnosti.

Pulišić se smatra najboljim američkim nogometašem i zvijezdi Chelseaja ova etiketa stvara ogroman teret.

On je igrao u Borussiji Dortmund, pa je prešao u Chelsea, a nije se nametnuo kod trenera Thomasa Tuchela.

Od njega američka javnost ima velika očekivanja, još kada je bio tinejdžer u Dortmundu. Amerikanac hrvatskih korijena sada priznaje da mu to stvara probleme kada igra u dresu SAD-a.

"Ponekad je teško živjeti s tim. Često radim prevelik pritisak i opterećujem se činjenicom da moram još bolje igrati u dresu reprezentacije nego na klupskoj razini. Osjećam se dužnim odlučivati utakmice za SAD, što naravno nema smisla. Imamo sjajnu momčad i ne moram sam rješavati utakmice niti zabijati golove. Moram igrati kako najbolje znam, a ostalo će doći. Previše kompliciram stvari", rekao je Pulišić.

23-godišnjak dres američke reprezentacije nosi od 2016. godine i do sada je na 45 mečeva postigao 18 golova.

Top Komentari

Goran86
Lizalo od igraca aka Oscar.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi