Sudija je na teži način morao objasniti određene stvari bahatoj zvijezdi Chelseaja
Foto - Screenshot

Jones nemilosrdan prema Pulišiću

Sudija je na teži način morao objasniti određene stvari bahatoj zvijezdi Chelseaja

Midhat Šljivak

Patnja Chelseaja u ovoj sezoni nastavljena je večeras na St. James Parku gdje je londonske Plavce pobijedio zahuktali Newcastle United rezultatom 1:0. 

Chelsea igra katastrofalno. Ni promjena trenera nije donijela ništa novo, a večeras su na St. James Parku doživjelo treći uzastopni poraz.

Zanimljiva situacija desila se u nadoknadi ovog meča. U glavnim ulogama bili su fudbaler Chelseja Christian Pulišić i sudija Robert Jones.

Nervozni Pulišić pokušao je ući u sukob s igračima Newcastlea. Krenuo je da se obračuna sa Seanom Longstaffom, ali mu to Sudija Jones nije dozvolio.

Korpulentni 35-godišnjak hladnokrvno je odgurnuo zvijezdu Chelseaja. Pulišiću nije bilo jasno šta se dešava, pokušao je ponovo prigovoriti, no Jones je bio jasan da ga ne želi vidjeti u blizini.

Oglasi

Ovakve scene ne viđaju se svaki dan na fudbalskim terenima. Međutim, Jones je morao na neki način smiriti ratobornog fudbalera i za to je odabrao snagu.

Jones je u ovom meču pokazao pet žutih kartona (tri u nadoknadi). Pustio je malo jaču igru, a na kraju je pobjedu slavio domaći tim rezultatom 1:0.

Tako su Svrake prvi dio sezone završile na fenomenalnom trećem mjestu s 30 osvojenih bodova i ako ovako nastave u drugom dijelu sezone bismo ih mogli gledati u borbi za sam vrh.

Chelsea je s druge strane katastrofalan. Trenutno su osmi s 21 bodom i pitanje je kako će ova sezona za Plavce završiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Christian Pulišić jedan je od fudbalera koji idu na Svjetsko prvenstvo, ali ako tamo bude igrao kao u Premiershipu ove sezone, neće se proslaviti.

Amerikanac je odigrao ukupno 18 utamica u svim takmičenjima i ima učinak od jednog pogotka i dvije asistencije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi