Nezaustavljivi Newcastle golčinom Willocka srušio Chelsea na St. James Parku

Svrake bolje od Plavaca

Nezaustavljivi Newcastle golčinom Willocka srušio Chelsea na St. James Parku

Endin Čaušević

Fudbaleri Newcastlea nastavili su nevjerovatnu seriju u Premiershipu i večeras su na St. James Parku uspjeli da u derbiu 16. kola pobijede Chelsea sa 1:0, te su došli ponovo u sami vrh tabele.

Newcastle igra u fantastičnoj formi ove sezone, a Eddie Howe s ovim klubom, koji se prošle sezone borio grčevito za opstanak, pravi zaista čuda.

Svrake su nastavile odličnu seriju i večeras su u derbiju protiv Chelseaja slavile sa 1:0 i na najbolji način završile prvi dio sezone.

Za Newcastle je ovo peta vezana pobjeda u Premiershipu kojom su izbili na treće mjesto na tabeli pred pauzu koja će trajati skoro dva mjeseca.

Na St. James Parku gledali smo odličnu utakmicu koju je na kraju odlučila magija Willocka koji je čudesnim golom donio pobjedu Newcastleu.

U prvom poluvremenu gledali smo dosta dobru utakmicu, ali su izostale one izgledne prilike. Nešto opasniji bio je Chelsea koji je prijetio preko Broje i Mounta, ali je Pope bio na visini zadatka.

Oglasi

U drugom dijelu domaći su krenuli dosta odlučnije što im se na kraju isplatilo. U 51. minuti domaći su zaprijetili kada je Longstaff naletio na jednu odbijenu loptu, ali je Mendy odlično zaustavio njegov udarac.

U 65. minuti odlična šansa za Plavce. Gallagher sjajno šutira s nekih 17 metara, ali Pope je to fantastično zaustavio i spasio domaći tim.

Trenutak odluke desio se u 67. minuti. Almiron je odlično prošao po desnoj strani i ušao je u sredino terena, a onda je Willock "ukrao" loptu i fantastično pogodio s vrha kaznenog prostora za 1:0 i veliko slavlje navijača Newcastlea.

Fantastičan pogodak Willocka za pobjedu Newcastlea pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je nakon primljenog gola krenuo ofanzivnije. Gosti iz Londona pokušali su da dođu do izjednačenja, ali to nisu uspjeli.

Newcastle je sačuvao svoju prednost i na kraju zasluženo uspio da pobijedi sa 1:0. Ovaj tim je treći na tabeli sa 30 bodova iz 16 mečeva, dok je Chelsea na osmoj poziciji sa 21 bodom i jednom utakmicom manje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kad plastika udari na plastiku.
1 5
MaDaj
Trenutno u Engleskoj ligi, Nju Kastl ima najbolji niz u zadnjih 5 tekmi ... 5 pobjeda ... Dok Chelsea ima NAJGORI niz od 3 izgubljene utakmice i 2 nerjesena rezultata ... dakle ovo je bilo vise nego ocekivano !
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi