Haris Tabaković je zabio 20. gol u dresu Herthe ove sezone

Sjajna forma bh. napadača

Haris Tabaković je zabio 20. gol u dresu Herthe ove sezone

Edmir Škorić

Karlsruher i Hertha od 13:30 sati igraju meč 30. kola njemačke 2. Bundselige, a u samo 23 minute igre viđena su dva gola.

Karlsruher i Hertha timovi su iz gornjeg dijela tabele, ali bez šansi da izbore promociju u viši rang. Stoga se očekivano danas kvalitetan fudbal i veoma efikasan meč, a da će biti tako bilo je jasno već na samom startu.

Domaći tim je do vodstva došao u 16. minuti golom Thiedea, ali je samo sedam minuta kasnije Haris Tabaković postigao novi pogodak.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1782015185621827980[/twitter]

U strašnoj je formi tokom cijele sezone i za reprezentativca Bosne i Hercegovine ovo je bio jubilarni 20. gol u prvenstvu. Ima dva gola više od napadača Fortune Dusseldorf Tzolisa.

Tabaković igra spektakularno otkako je ljetos došao iz bečke Austrije, pa neće biti čudo da nakon samo jedne sezone napusti Berlin.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Igrač koji je rođen u Švicarskoj igrao je za omladinske selekcije Švicarske, a na kraju izabrao BiH. Za Zmajeve je za sada odigrao jedan meč, a bilo je to u novembru prošle godine protiv Luksemburga. Potom je presjedio poraze od Slovačke i Ukrajine.

Za očekivati je da zajedno s Ermedinom Demirovićem u budućnosti igra u napadu BiH, pošto je sve bliže dan kada će Edin Džeko spustiti zavjesu na reprezentativnu karijeru.

Top Komentari

Trapatoni
Dzaba imamo mi jedno Vicino štene koje mora igrati i kad bude 40+
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi