"Cilj nam je da riješimo ono famozno 'tri za tri' i zbog toga ćemo osnovati poseban tim"

Irfan Durić pred početak nove sezone

"Cilj nam je da riješimo ono famozno 'tri za tri' i zbog toga ćemo osnovati poseban tim"

E. Čaušević

U Sarajevu je danas održan žrijeb parova za novu sezonu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon što smo saznali parove nove sezone prisutnim medijima obratio se predsjednik Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Irfan Durić, koji je pričao o planovima za novu sezonu, te novinama koje će biti uvedene.

"Jučer smo održali sjednicu Izvršnog odbora gdje su izvršene pripreme za početak Prve lige FBiH. Sve je odrađeno kako treba, danas je izvršeno žrijebanje i nažalost iz opravdanih razloga neki predstavnici klubova nisu mogli prisustvovati danas", rekao je Durić na početku i osvrnuo se na Prijedlog za skraćenje Druge lige.

"Nažalost, taj prijedlog je bio pred Skupštinom i bio je tretiran na samom početku, ali nismo naišli na podršku. Po propozicijama ostaje isto i četiri kluba ulaze u ligu, tj prvaci drugih liga. Za mene lično nije dobro i žao mi je što je tako. Znamo da klubovi u Prvoj ligi dosta više ulažu i imaju bolje uslove i puno klubova dolazi u situaciju za ispadanje i apsurd je da nam ispadaju tri ili četiri, a nekada i pet klubova. No, odluka Skupštine je takva i moramo to poštovati, ali nećemo odustati od ovog prijedloga.

"Uslovi za igru moraju biti na zadovoljavajućem nivou, klubovi ulažu na infrastrukturi i čestitam svima koji to rade. Bit će pregled svih terena prije početka sezone i ono što se vidi da nedostaje klubovi će morati to popraviti do početka. Rak rana nam je snimanje utakmica i moraće ekipe naći mjesta za kamere i moramo naći kako da uvedemo i kamere za ofsajd".

Durić se osvrnuo i na problem namještanja utakmica.

"Takmičarski organ je dobio zadatak ono famozno "tri za tri" da riješe, ali i klubovi moraju da razgraniče sami. Koliko god službena lica i rukovodstva imaju propusta i grešaka i time i sami klubovi dolaze u poziciju da rade neke radnje, međutim to ništa nije dokazano. Pošto je se takva priča proteže u kuloarima mi ćemo oformiti jedan tim koji će se baviti tim stvarima i ako se procijeni da neko krši pravila ti klubovi će biti procesuirani i kažnjeni".

Na kraju je poručio da će licencirani mediji imati sve uslove za rad, te posebne akreditacije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Prije samog početka pokušat ćemo pozvati sve medije koji imaju licence da im damo akreditaciju Federalnog saveza i za njih će biti osigurano mjesto za snimanje i izvještavanje s utakmica. To je u cilju da to budu portali koji imaju licence, a ne neki privatni Facebook profili ili kanali. Ako znamo da je to SportSport.ba ili neki drugi portali oni će imati akreditaciju da uđu na meč i izvještavaju s utakmice, pa čak i snimaju".

Top Komentari

Gari Garinča
Dok je ova faca u savezu nema nama naprijed. Vidi se da je svih ovih godina dobro "omastio" brke a bogami i brada sr.... napreduje.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi