Cillessen nakon odlaska sa Camp Noua: Bolje je igrati u Valenciji, nego sjediti na klupi u Barceloni
Cillessen je potpisao ugovor na četiri godine sa klubom sa Mestalle

Holandski golman će napokon imati veću minutažu

Cillessen nakon odlaska sa Camp Noua: Bolje je igrati u Valenciji, nego sjediti na klupi u Barceloni

S. Pašalić

Jasper Cillessen je nedavno postao novi golman Valencije.

Holandski golman je imao sezonu za zaborav u Barceloni gdje je nastupio samo 11 puta, od čega samo 3 puta u LaLigi i pred kraj sezone je najavio svoj odlazak sa Camp Noua.

Ubrzo su Barcelona i Valencia dogovorili zamjenu golmana pa je u suprotnom pravcu otišao Neto, a Cillessen je potpisao ugovor na četiri godine sa "šišmišima".

Cillessen nije više želio biti zamjena prvom golmanu katalonskog tima Marc-Andreu ter Stegenu i htio je da provodi više minuta na terenu, a potvrdio je to i u intervjuu za špansku Marcu.

"Želim igrati nogomet, a Valencia je klub s velikom historijom. Imaju odličnu ekipu i sjajna su opcija za mene. U ovom trenutku u mojoj karijeri najvažnija stvar je igrati svaku utakmicu, a ovdje imam priliku za tako nešto"

"Za mene je puno bolje početi od prve minute u Valenciji nego sjediti na klupi u Barceloni, tako da ovo nije korak unazad u mojoj karijeri", rekao je Cillessen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je također priznao da je Ter Stegen trenutno jedan od najboljih golmana.

"Kada sam stigao u Barcelonu, on je bio na drugom nivou nego što je sada. Nakon tri godine postao je jedan od najboljih na svijetu. Obojica smo se poboljšali zbog zajedničkih treninga, ali bilo je vrijeme za odlazak.", dodao je Cillessen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi