Valencia dovela veliko pojačanje u napadu i odmah se "osigurala" sa visokom otkupnom klauzulom
Maxi Gomez je potpisao petogodišnji ugovor sa Šišmišima

Urugvajac je bio velika želja trenera Valencije ovog ljeta

Valencia dovela veliko pojačanje u napadu i odmah se "osigurala" sa visokom otkupnom klauzulom

S. Pašalić

Valencia je i zvanično dovela Maxija Gomeza iz Celte.

22-godišnji urugvajski napadač će potpisati petogodišnji ugovor sa klubom sa Mestalle, a stiže kao dio dogovora između dva kluba prema kojem će Valencia platiti 14 miliona eura i poslati Santija Minu u Celtu.

Gomez je bio prva meta trenera Valencije ovog ljeta i na kraju je stigao u ovaj klub iako je na početku pregovora bilo dosta prepreka jer je Celta željela da Šišmiši plate otkupnu klauzulu od 50 miliona eura.

West Ham je nakon toga poslao ponudu od 32.5 miliona eura, a nedugo nakon toga i 50 miliona, ali je Gomez želio ostati u Španiji, a osim toga i igrati u Ligi prvaka.

Maxi Gomez je 2017. godine stigao u Celtu iz urugvajskog Defensora za 4 miliona eura, a prošle sezone je u 36 utakmica postigao 13 golova.

Valencia je odmah postavila visoku otkupnu klauzulu, tako da će on moći otići sa Mestalle samo ukoliko neki klub plati 140 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije